Finalistene er klare i NM for røkt og gravet laks 2013

Pressemelding

En fagjury bestående av fem personer har vurdert alle produktene og i fellesskap kommet frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt, varmrøkt, gravet og åpen klasse. Konkurransen i år samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 62 forskjellige produkter bedømt.

Som vanlig arrangerer Norske Sjømatbedrifters Landsforening NM i røkt og gravet laks i forbindelse med messen Aqua Nor. Bedømmingen gjøres i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for Matteknologi og økonomisk støtte har konkurransen fått fra Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd.

Selve kåringen gjennomføres i god tid før Aqua Nor 2013 arrangeres, og messen vil bli benyttet til å sette ramme rundt selve prisutdelingen.

Finaleproduktene skal i neste omgang bli bedømt av 24 dommere. Totalt vil nærmere 100 personer være involvert i kåringen av Norges beste lakseprodukt.

Finalistene ble:

Kaldrøkt

  • Sotra Fiskeindustri
  • Seaman Seafood
  • Karmøy Laks
  • Fonn Egersund
  • Lofotprodukt

Gravet

  • Brødr. Remø
  • Hansens Røkeri
  • Sotra Fiskeindustri
  • Leiren Laks
  • Lofotprodukt
Varmrøkt
  • Hansens Røkeri
  • Bofisk
  • Mikals Laks
  • Fonn Egersund
  • Lofotprodukt
Åpen
  • Bofisk
  • Mikals Laks
  • Skakke Foredling
  • Espevær Røykeri
  • Leiren Laks


- Konkurransen i år har vært jevn og det er derfor en seier i seg selv å komme til finalerunden. Veldig mange bra produkter har deltatt i konkurransen hvor få har skilt seg veldig ut verken på den positive eller negative siden. Dette gjør det selvfølgelig vanskeligere å finne en vinner, men er desto bedre for norske forbrukere som kan kjøpe så mange flotte produkter fra mange forskjellige leverandører, sier fagsjef Kari Griegel i NSL.


12.04.2013  •  Kategori: Innland  •  Postet av: NSL  •  Tilbake