Årets norgesmestere i røkt og gravet laks og ørret er kåret!

 

Årets norgesmestere i røkt og gravet laks og ørret er kåret!

 

Norgesmesterne i røkt og gravet laks og ørret ble i dag kåret under Aqua Nor. Det var den tidligere sølvvinneren fra 2015 i varmrøkt laks, og nåværende statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Roy Angelvik som fikk det ærefulle oppdraget å dele ut premiene til årets vinnere.
Årets NM gikk av stabelen 10. – 12. mai i Trondheim, og ble arrangert i regi av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med NTNU Instituttet for bioteknologi og matvitenskap, med økonomisk støtte fra bl.a. Norges Sjømatråd. I første del av konkurransen bedømte fire fagdommere produktene som sendte 5 finaleprodukter i hver klasse videre til preferansetesting. Produktene ble så blindtestet av 24 dommere som kåret frem premieproduktene i hver klasse. Følgende produktklasser ble bedømt:
• Kaldrøkt laks
• Kaldrøkt ørret
• Gravet laks
• Varmrøkt laks
• Åpen klasse (produktet måtte være røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret)
Mikals Laks AS ble i år den store vinneren som norgesmester i kaldrøkt laks og to 2. plasser i henholdsvis varmrøkt laks og åpenklasse.
-Årets konkurranse var jevn, og holdt en meget høy kvalitet. Jeg fikk selv gleden av å smake på noen av vinnerproduktene, det var rett og slett en nytelse, sier Administrerende direktør, Robert Eriksson, i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.
Årets konkurranse samlet 23 deltakere fra hele landet, og til sammen ble hele 76 produkter bedømt.
-Hver og en av finalebedriftene bidrar til å gjøre oss stolte som sjømatnasjon. Vi i Norske Sjømatbedrifters Landsforenings må bli enda flinkere til å få gjort bedre kjent den fantastiske jobben og ikke minst de prima produktene som disse bedriftene produserer, sier Eriksson.
Han retter en stor takk til deltakerne, samarbeidspartnere og alle bidragsyterne for å gjøre det mulig å få arrangert konkurransen med den kvalitet et NM fortjener.

 


Norgesmestere i røkt og gravet laks og ørret for 2017:
Kaldrøkt laks (den største klassen- 20 produkter konkurrerte)
1. Mikals Laks AS
2. Isfjord Norway AS
3. Dolmøy House of Seafood AS
3. Lofotprodukt AS
Kaldrøkt ørret (11 produkter konkurrerte)
1. Lofotprodukt AS
2. Hofseth avd. Seafood Farmers
3. Saltenlaks as

 

Gravet laks (14 produkter konkurrerte)
1. Dolmøy House of Seafood AS
2. Reinhartsen Basar AS
3. Norsk Sjømat AS

Varmrøkt laks (16 produkter konkurrerte)
1. Reinhartsen Basar AS
2. Mikals Laks AS
3. Fiskhandlern Heimdal
Åpen klasse (18 produkter konkurrerte)

 

Her måtte produktet enten være røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret)

 

1. Saltenlaks a/s (Hvitløkslaks)
2. Isfjord Norway AS (Varmrøkt laks wasabi)
2. Mikals Laks AS (Pepperrot og dillmarinert laks)
3. Rørvik Fiskemat AS (Varmrøkt pepperørret)

 


21.08.2017  •  Kategori: NSL informerer  •  Postet av: NSL  •  Tilbake