Bård Eker til Sjømatdagene 2016

Pressemelding

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har gleden av å presentere Bård Eker, en av de mest suksessfulle entreprenørene i Skandinavia,  som foredragsholder under Sjømatdagene på Hell, den 19. og 20. januar 2016. Bård Eker står bak en rekke vellykkede selskap, der design, ytelse og kvalitet i kombinasjon med markedsføring og branding har vært suksessfaktorene. Bård er utdannet ingeniør og industridesigner ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Pratt Institute of design in Brooklyn. Eker er også kjent for å være glad i fart og spenning, og ble i 2005 verdensmester i offshore båtrace, klasse 1.

 

På 90-tallet designet og utviklet Eker projektorer for Ask og andre ledende projektorprodusenter og har deretter fortsatt videre med å designe alt fra elektroniske målemaskiner til rullestoler, barnevogner, biler, båter og motorsykler.

 

Bård Eker og Eker Design var ikke videre kjent utenfor designbransjen før han i 2001 kjøpte restene av båtprodusenten Hydrolift marine. Med kjøpet markerte han seg som gründer og designer, og har siden den gang vært et yndet intervjuobjekt i mediene i forbindelse med biler og båter. I 2005 fikk han ytterligere medieoppmerksomhet da Hydrolift marine brant ned til grunne. Med i brannen gikk samtlige båter, Eker sin motorsykkelsamling, samt tegninger og planer for firmaet. Eker var nødt til å starte på nytt og snu det tidligere konkursrammede Hydrolift om til en vellykket bedrift. I 2014 har båtprodusenten ti fritids- og sportsbåter i sin portefølje, og flere av dem har mottatt utmerkelsen Merket for god design fra Norsk Designråd og har blant annet designet for den svenske bilprodusenten Koenigsegg, hvor han også er medeier.


24.11.2015  •  Kategori: NSL informerer  •  Postet av: NSL  •  Tilbake