NM i Sjømatprodukter og NM i Sjømat
PressemeldingMatstreif i Oslo er også i år valgt som arena for premieutdeling i NM i Sjømatprodukter og finalen for NM i Sjømat.
NM i Sjømatprodukter
Fredag 11.september kl 14.00 blir det premieutdeling for NM i Sjømatprodukter 2015 fra hovedscenen på Matstreif. Fiskeriminister Elisabeth Aspaker overrekker premiene til 12 bedrifter som har konkurrert i beste fiskekake, beste fiskeburger, beste fiskepudding, beste fiskeboller, beste ferdigrett og beste nyhet.
De 12 premievinnerne er:
Fiskeeksperten Reinhartsen
Knutstad & Holen
Tistedal Delikatesse
Trollkrabben
Gla’laksen
Brødrene Berggren
Rørvik Fiskemat
Brødr. Hjønnevåg
Lofotprodukt
Maxmat
Art Nor
Norice/Bacalaofabrikken
-Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) er arrangør av konkurransen og vi ønsker bedriftene lykke til. Vi ønsker også å rette en takk til våre samarbeidspartnere for gjennomføring av konkurransen Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for Matteknologi, TINE og Brenntag, sier Kari Merete Griegel, fagsjef i NSL.
NM i Sjømat
Lørdag 12. september i konkurranseteltet på Matstreif vil finalen av NM i Sjømat 2015 foregå. Dette er fagkonkurransen for de som til daglig arbeider bak fiskedisken. – Her kan publikum få med seg hele konkurransen fra start kl. 09.00. Finalistene skal igjennom flere ulike element i konkurransen, varemottak, håndskjæring, produktlaging og legging av fiskedisk. Det er også lagt inn tre hurtigkonkurranser som publikum setter stor pris på. Dette er rekepilling og filetering av flyndre på tid samt åpning av 12 østers, sier Griegel.
Finalistene er:
Kent-Arild Løkken Lian, Meny Lade, Trondheim - tittelforsvarer
Veronica Samuelsen, Kystens Mathus og Dragøy, Tromsø
Helene Bakken, Fiskeeksperten Reinhardsen, Kristiansand
Frida Tangen, Helgø Meny Mariero, Stavanger
Christina Apalnes, Meny Holmen, Nesbru
Kristin Bakke, Coop Mega Metro, Lørenskog
Annicka Berndtsson, Coop Mega Metro, Lørenskog
-Premieutdeling og auksjon av fiskedisker skjer på hovedscenen fra kl. 15.45. NSL ønsker finalistene lykke til og ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere, Nærings- og fiskeridepartementet, Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd, Norges Sjømatråd, Meny/Ultra og COOP, avslutter Griegel.