NM-vinnerne kåret

Pressemelding

NM i røkt og gravet laks og ørret 2015, i regi av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har pågått siden april. Nå var tiden endelig kommet til selve premieutdelingen. Aqua Nor, som arrangeres i Trondheim i tidsrommet 18.-21. august, var valgt som ramme for tilstelningen. Selve premieoverrekkelsen ble foretatt av Bjørn-Erik Stabel, bransjeansvarlig for laks og ørret i Norges sjømatråd.

Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 78 forskjellige produkter bedømt. Årets konkurranse hadde fem klasser; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Årets vinnere ble:

 

Gravet laks

1. Brødr. Remø AS

2. Isfjord Norway AS

3. Sotra Fiskeindustri AS

Kaldrøkt laks

1. Fiskeeksperten Reinhartsen AS

2. Mikals Laks AS

3. Espevær Røykeri AS

 

 Varmrøkt laks

1. Mikals Laks AS

2. Dolmøy Seafood AS

2. Espevær Røykeri AS

 

Kaldrøkt ørret

1. Bofisk AS

2. Isfjord Norway AS

3. Sotra Fiskeindustri

 

Åpen Klasse

1. Fiskeeksperten Reinhartsen AS             «Asiatisk varmrøkt laks»

2. MaxMat AS                                         «Grillaks»

3. Bofisk AS                                            «Sitronpepperlaks»

 

 

- Jeg vil gratulere vinnerne så mye, og jeg håper samtidig at arrangementet kan brukes både med tanke på markedsføring og videre produktutvikling. Til slutt vil vi takke for støtten arrangementet har fått fra Norges sjømatråd samt godt samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for matteknologi. Uten deres bidrag ville arrangementet ikke vært mulig å gjennomføre, sier Kari Griegel, fagsjef i NSL.


20.08.2015  •  Kategori: NSL informerer  •  Postet av: NSL  •  Tilbake