Slagsvold Vedum på ville veier

Pressemelding

Vår kjære leder for Senterpartiet må ha oss unnskyldt, men Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) kan ikke la være å rette de ville påstander  fra en tidligere landbruksminister.

I politisk kvarter på radio i P2, den 28.5. 2015 påstår Trygve at  norsk sjømatnæring blir støttet med 500 millioner kroner i eksportsubsidier.

 

Han påstår at  inntektene til Norges Sjømatråd er finansiert av norske forbrukere.

NSL vil gjerne opplyse vår gode venn Trygve at norsk sjømatnæring er fri for subsidier. Norges Sjømatråd finansieres  utelukkende av en eksportavgift. Denne avgiften var i starten en frivillig ordning og var med på å finansiere markedsføring og markedsadgang for norsk sjømat.

 

Nå til dags betaler eksportører ca.1 % av omsettingen  for sin egen generiske markedsføring og sine egne  forskningsprogrammer. 

 

”At en person som satt i regjeringen påstår på radioen at det dras inn 500 millioner kroner av norske forbrukere i eksportsubsidier for norsk sjømat er latterlig.  NSL skjønner at Vedum ønsker seg 130 millioner kroner for å få solgt Jarlsberg ost til USA, men han bør holde seg for god til å blande inn norsk sjømatnæring  i sitt spill.”  

Nestleder i NSL, Jurgen Meinert


28.05.2015  •  Kategori: NSL informerer  •  Postet av: NSL  •  Tilbake