Sjømatdagene 2015

Pressemelding

 

 

 

Vi er allerede kommet et godt stykke på vei i planleggingen av (Jubileums)Sjømatdagene 2015, og så langt har vi fått på plass alle foredragsholderne vi ønsket oss. Dette sier litt om statusen Sjømatdagene etter hvert har fått i næringa. Dermed kan vi igjen love spenstige dager med høyaktuelle foredrag.  Stikkord er marked Russland og Kina. Andre spennende nye markeder, og hva som må gjøres for å lykkes i disse. Ny struktur i fiskerinæringen. Sjøørret og lus. Flerbestandsforvaltning av havene. Rømmingssikre oppdrettsanlegg og levende torsk bare for å nevne noe.

 

Som de fleste kanskje skjønner allerede kommer Tveteråsutvalgets rapport til å stå i sentrum under fellesseansen første dag. Å foreslå store endringer i Deltaker- og Råfiskloven og å fjerne drivstoffsubsidiene går ikke upåaktet hen i næringa, og Sjømatdagene 2015 blir den første anledningen til å diskutere dette i offentligheten. Vi har selvfølgelig invitert de berørte partene til å si sin mening både i foredragsform og i plenumsdebatten i etterkant. 

 

Foruten de rent faglige foredragene vil vi også denne gangen bevege oss inn på den politiske arenaen. Vi har kanskje sterkere insitamenter enn noen gang for å gjøre dette, og vi håper dermed at fiskeriministeren kan si noen ord om mulige omlegginger under sitt foredrag.

 

Som seg hør og bør skal jubileum feires med litt ekstra, og vi har i jubileumsåret valgt å fokusere på det vi alle lever av, nemlig sjømat. Faller ikke alt i fisk mener vi å kunne presentere sjømat på en måte de færreste av oss har opplevd.  

Påmeldingen til Sjømatdagene er allerede godt i gang, og vi minner om «Early bird»-systemet vårt. Prinsippet er enkelt- jo før du melder deg på jo billigere blir det.

 

Påmelding til Sjømatdagene 2015 kan gjøres her

22.10.2014  •  Kategori: NSL informerer  •  Postet av: NSL  •  Tilbake