NM i Sjømat på Matstreif

Pressemelding

Fredag 12. september braker det løs på nytt med Norgesmesterskap i sjømat! Syv kanondyktige sjømathandlere skal til dyst i konkurranseteltet på Matstreif.

 

Dette er sjømathandel på høyt nivå, deltakerne brenner for jobben sin, brenner for sjømat, brenner for kunden, er svær kunnskapsrike, har god teknikk, god smak, er flinke til å legge diskene sine, er flinke til å selge – og i tillegg til dette har trent til NM med blodsmak i munnen. Er du i nærheten, kan du komme til konkurranseteltet på Matstreif og se Norges beste innen sjømathandel i aksjon under stort press.

 

Tittelforsvarer Linda Gitlesen fra Frøken fisk
Kent-Arild Løkken Lian fra Meny Lade
Helene Bakken fra Fiskeeksperten Reinhartsen
Alexander Heath fra Fiskeeksperten Reinhartsen
Kim Kristiansen fra COOP Mega Lørenskog
Kristin Bakke fra COOP Mega Lørenskog
Veronica Samuelsen fra Meny Fornebu

 

Kom og se dyktige fagfolk i konkurranse, få inspirasjon til ditt arbeid og hei frem dine favoritter!

Arrangementet begynner allerede før Matstreif åpner. Startskuddet går klokken ti.

NM i Sjømat har vært arrangert av NSL (Norske sjømatbedrifters landforening) siden 2002. Konkurransen har hele tiden vært et spleiselag mellom flere aktører i bransjen; Nærings- og fiskeridepartementet, Sjømatrådet, Salgslagenes Samarbeidsråd, og Dagligvarekjedene er viktige samarbeidspartnere.

 

Konkurransen er for de som har sitt daglige arbeid bak fiskedisken og målet for konkurransen er å fremme utvikling og interesse for faget blant de som er interessert i sjømathandel samt å øke interessen og forståelsen for fersk sjømat blant forbrukere. Et annet viktig mål for konkurransen er rekruttering ved å øke interessen for faget blant unge som kan være interessert i sjømathandel i framtida.

 

Konkurransen er delt inn i fire deloppgaver; varemottak/kvalitetsvurdering, Håndskjæring og konkurranser på tid, Produkter for salg og til slutt eksponering av fiskedisk. Det er også lagt inn tre hurtigkonkurranser, spesielt for å få opp stemningen hos publikum. Dette er rekepilling, filetering av rødspette og åpning av østers. I tillegg til dette vil hver deltaker bli «intervjuet» av dommerpanelet som det skulle være en kjøpssituasjon.

 

Det er fjerde gang NM i Sjømat arrangeres på Matstreif.


11.09.2014  •  Kategori: Innland  •  Postet av: NSL  •  Tilbake